Most a nagyközönség is megismerhet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot

Most a nagyközönség is megismerhet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot

Tömeg egy rendezvényen

A tárca budapesti, Akadémia utcai épületében tartott hétvégi akadémián Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter azt kérte a résztvevőktől, hogy a nyílt nap élményei alapján írják meg véleményüket, ezzel segítsék a tárca munkáját. A rendezvényen a miniszter és a tárca öt ágazatának, oktatás, egészségügy, szociális, család és ifjúságügy, kultúra és sport, vezetői rendhagyó előadásokon mutatkoztak be. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a hallgatóságot életük változásairól kérdezte, majd az egészségügyben szükséges változások közül a betegutak rendezésének munkájáról beszélt. 

Szócska Miklós

Szócska Miklós 

Czene Attila sportért felelős államtitkár olimpia élménybeszámolót tartott, és bemutatta érmeit. Soltész Miklós szociális, család és ifjúságügyért felelős államtitkár a család és a családalapítás fontosságáról beszélt. Bemutatta Orsós Zsolt válogatott csörgőlabda-játékost is, aki elmesélte, milyen vakként élni a társadalomban és milyen sokat jelent, hogy van családja. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár előadásában figyelmeztette a hallgatóságot arra, hogy törekedjenek minél több nyelv megtanulására, de ne higgyenek az egyszerű és gyors nyelvtanulást ígérő hirdetéseknek. Végül az államtitkár megtanította franciául a Hull a pelyhes fehér hó… pár sorát.

Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár előadásában a kulturális örökségvédelem fontosságáról beszélt, kiemelve egyebek mellett az idei Liszt Ferenc emlékév jelentőségét is. Az előadásokkal egy időben a minisztérium területén számos színes program népszerűsítette az egyes ágazatokat. Egyebek mellett volt matyóhímzés és elsősegély-nyújtási bemutató, fiatal feltalálók a találmányaikkal ismertették meg az érdeklődőket. A résztvevők megnézhették Réthelyi Miklós dolgozószobáját, és közös fotót is készíttethettek a miniszterrel.