Végre tető kerül az új házakra Devecserben

Végre tető kerül az új házakra Devecserben

A devecseri házak

A Kolontáron épülő lakóparkban, ahol összesen huszonegy új ház lesz, a lakások belső munkálatain dolgoznak a kivitelező VeszprémBer Zrt. szakemberei, és a járdák, útszegélyek építése is folyamatos. Somlóvásárhelyen, ahol egy házat építenek, az épület tartófala elkészült, jelenleg a tornácot építik. A devecseri önkormányzat által létrehozott Önkormányzati Kárrendezési és Újjáépítési Csoport a héten huszonegy pénzbeli és tíz természetbeni támogatásról szóló szerződést kötött meg a károsultakkal, a szociális és egészségügyi bizottság negyvenhat tulajdonos konyhakertre, haszonállatra, ingóságra, gépjárműre, illetve ruhaneműre benyújtott kárigényét fogadta el. 

A kész házak

A lerakókba kedden az érintett települések külterületeiről hétezer-hat köbméternyi szennyezett anyagot és ezerötszázkilencvenhat köbméternyi bontási törmeléket szállítottak be. Devecserben március óta a bontásra kijelölt házaknak több mint a felét, százötvennyolc ingatlant bontottak le, százötvenhétnek már az építési törmelékét is depóba vitték. 

A szálló por csökkentésére a bontási területek útvonalait locsoló-úttisztító gépjárművel takarítják, a térségben kedden kilencszázhuszonhét szakember dolgozott kétszázhetvenöt munkagéppel.