Megújul Szigetvár belvárosa

Megújul Szigetvár belvárosa

Szigetvár belvárosa

Az ötszáznyolcvannégymillió forint értékű, nagyrészt európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően háromezer négyzetméteren folynak majd különböző munkálatok a baranyai kisváros központjában. A támogatási szerződést hétfőn írja alá Kolovics János, Szigetvár fideszes polgármestere és Farkas Tibor, a fejlesztési ügynökség igazgatója.

Szigetvár

Szigetvár 

Az Oroszlán-szív elnevezésű projekt keretében a Zrínyi tér és több utca díszburkolatot kap, korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést, a közvilágítást. Emellett közművezetékeket cserélnek, parkosítanak, köztéri bútorokat helyeznek ki, továbbá kialakítanak mintegy nyolcvan parkolót és felújítanak nyolc üzletet. A Vigadó megújuló épülete mögött szabadtéri színpad épül. A belváros több üzlete, vállalkozókkal kötött együttműködésnek köszönhetően, helyi kézműves termékekkel, művészeti alkotásokkal, szigetvári ajándéktárgyakkal várja a városba érkező turistákat.

A fejlesztési ügynökség közlése szerint a projekt komplex kulturális, gazdasági és társadalmi célokat szolgál. Az új funkciókkal bővülő utcák, terek lehetőséget adnak munkahelyteremtésre, helyi kis és középvállalkozások fejlődésére, és nemcsak Szigetvár, hanem az egész térség gazdaságának dinamizálására.