Prószasütési rekordot állítottak fel a magyarok

Prószasütési rekordot állítottak fel a magyarok

Mérőszalaggal mérő lány

képviselője hirdette ki. Sebestyén István elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy a sütési sebesség magyar rekord marad, vagy bekerül a Guinness könyvbe, de attól tart, hogy a londoniaknak teljesen felesleges megmagyarázni, hogy mit jelent a prósza. A magyar rekordok több mint fele gasztronómiai kísérlet. 

A hagyományos recept alapján készült étkeket a szervezők jótékony célra, az idősotthon lakóinak ajánlották fel. A több mint egy hete tartó Egerszeg fesztiválon egy másik, nem hivatalos rekordot is sikerült megdönteni, a szervezők becslése szerint a vasárnapi rossz idő ellenére idén minden eddiginél több, mintegy százezer látogatója volt tizenhetedik alkalommal megrendezett eseménysorozatnak. Gyutai Csaba polgármester színvonalasnak és széleskörűnek nevezte a programokat. Mint mondta, a rendezvények alatt megtelt a belváros, a lokálpatrióták mellett külföldről és a régió legtávolabbi pontjáról is érkeztek vendégek. 

Prósza

Prósza

Tompa Gábor, a fesztivál igazgatója arról számolt be, hogy az eső és az időjárási vészjelzés miatt szombaton este fél órára meg kellett ugyan szakítani a programokat, de mindez nem riasztotta el látogatókat. “Egy héten keresztül mosolygós arcokat lehetett látni Zalaegerszeg belvárosában” – mondta, hozzáfűzve hogy a fesztivál ideje alatt több mint száz programot bonyolítottak le. Számos kiállítás nyílt, komoly és könnyűzenei koncerteteket, cseh filmnapokat tartottak. A sportkedvelők választhattak a hagyományos sportok, a tájfutás vagy a sakk között, de a cseh napoknak köszönhetően a sörívók is jól érezhették magukat.