A kormány végre készen áll az egyeztetésre

A kormány végre készen áll az egyeztetésre

Orbán Viktor

Ezt Orbán Viktor abban a válaszlevélben közölte, amelyet csütörtökön írt azoknak az érdekképviseletnek, amelyek megkeresték őt a kabinettel való egyeztetés és kormányzati tárgyaló kinevezése érdekében. A miniszterelnök levelének tartalmáról szóvivője, Szijjártó Péter azt mondta, hogy a kormányfő a levélben arról ír, örül annak, hogy a szakszervezeti vezetők is fontosnak tartják azokat a kérdéseket, amelyekben az elkövetkezendő időszakban, Magyarország megújítása során döntéseket kell hozni.

Szíjártó Péter

Szijjártó Péter

Orbán Viktor emlékezteti az érdekképviseleti vezetőket arra, hogy az elmúlt napokban szociális konzultációt indított, és a nyugdíjakat, a rezsiköltségeket, a munkahelyteremtést és az oktatást érintő legfontosabb kérdésekben kikéri az emberek véleményét. Ennek megfelelően, a szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintenék a szakszervezetek felvetett ügyeit. A szociális konzultáció végeztével, azaz az emberek véleményének megismerése után a kormány készséggel áll a szakszervezetek rendelkezésére, hogy lefolytassák a szükséges egyeztetéseket.

A levelet eljuttatták bányaipari, mozdonyvezetői és pedagógus-szakszervezeteknek is. Ezek közül például a Mozdonyvezetők Szakszervezete sztrájkbizottságot alakított, mert a kormány nem jelölte ki képviselőjét a nyugdíjkor kedvezmény és a korengedmény tervezett megszüntetése ügyében kezdeményezett egyeztető eljáráshoz.