Újra látogatható a városligeti csónakázótó

Újra látogatható a városligeti csónakázótó

Városliget

Bartha László, a csónakázótónak helyet adó Műjégpálya igazgatója elmondta, hogy a tavat nyolcéves szünet után a múlt héten töltötték fel vízzel, vasárnap pedig már a Szépművészeti Múzeum víziszobor-kiállítását is megnyitották. A csónakázás keddtől óránként ezerötszáz forintba kerül, függetlenül attól, hányan ülnek a négyszemélyes csónakokban. Diák, nyugdíjas, vagy más egyéb kedvezményt a fővárosi intézmény nem ad, egy félórás csónakázásért ezer forintot kérnek.

Art on lake Városliget

Art on Lake kiállítás

A csónakázótó medrének felújítását a műjégpálya műemlék épülete, a korcsolyacsarnok rekonstrukciójának keretében végezték el, ám előbbi várhatóan csak őszre készül el teljesen. Az európai uniós támogatással megvalósuló fővárosi beruházás összértéke mintegy 4,7 milliárd forint. Az intézmény huszonöt új, egyedi kialakítású, formatervezett műanyag csónakot vásárolt; a csónakok szeptemberig a mintegy nyolcvan centiméteres vízben kerülgethetik a kiállított szobrokat.

A Szépművészeti Múzeum “Art on Lake”-elnevezésű víziszobor-kiállításának megtekintése a korcsolyacsarnok mellett kialakított sétányról ingyenes. A csónakázótavat a közeli Széchenyi fürdő elhasznált gyógyvizével, valamint a fürdő nem használt hideg vizes kútjaiból töltötték fel.