Balatoni fejlesztések egy kis időutazással

Balatoni fejlesztések egy kis időutazással

Vonat, Balatonföldvárnál

A projekt keretében a Keleti strandon található épületek jelentős részét elbontották, a megmaradó épületeket felújították, új térberendezési tárgyakat, padokat, pergolákat, szabadtéri játékokat, szeméttárolókat telepítettek, valamint új akadálymentes vizesblokk, térkő burkolatú közösségi tér, kerítés, kerékpártároló, és sétányok épültek az elmúlt egy évben. A szombattól látogatható strand zöldterületeit és sportpályáit megújították, és helyet kapott benne egy STRAND IDŐUTAZÁS- fürdőbugyogótól a monokiniig című kiállítás is.

Egy régi balatoni felvétel

Balaton retro

A beruházás Balatonföldvár önkormányzata, valamint az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Dél-Dunántúli Operatív Program A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése című pályázati felhívása keretében. Holovits Huba örömmel számolt be arról, hogy a projekt fejlesztéseihez vállalkozók is csatlakoztak, büfét, éttermet, sportszertárolót újítottak fel. A záró-rendezvényen résztvevő Móring József Attila országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a balatoni beruházások nem csak a helyiek, hanem az egész ország érdekeit szolgálják.

Balatonföldvár, kikötő

Azért is fontosak, mert rá kell ébreszteni a horvát tengerpartra utazó magyar családokat, hogy nem csak megállni, hanem az egész nyaralásukat érdemes eltölteni a Balatonnál. A képviselő szorgalmazza, hogy a kiemelt üdülőkörzet ne csupán az uniós forrásokból részesüljön, hanem ismét legyen saját kerete, ami felett maga rendelkezik.