Megnyílt az új közlekedési játszótér

Megnyílt az új közlekedési játszótér

csongrádi játszótérA mintegy négyszáznyolcvan négyzetméteres parkban számtalan közlekedési szituációt gyakorolhatnak a csongrádi gyerekek, óvodástól az általános iskolás korúig. 

A város rendőrkapitánya, Koncz József elmondta, a bárkinek szabadon megközelíthető park a közlekedés biztonság oktatása szempontjából rendkívül fontos, az iskolákból ugyanis mostanra szinte eltűntek ezek az órák. A rendőrség eddig mobil pályával járta az intézményeket és tartott oktatást a fiataloknak.

A négyszáz méter hosszú pálya mintegy negyven közlekedési jelzőtáblával gyakoroltat több szituációt, köztük a párhuzamos közlekedést, az egyenrangú utak kereszteződését, a körforgalmat, a főútvonalon közlekedést, az alárendelt útkereszteződést vagy a gyalogátkelőhelyet. A kerékpáros és a gyalogos közlekedést is szimulálja, szükség esetén a közlekedési rendőrök bevonásával, jelzéseik alkalmazásával. A városban nagy igény volt a komplex és jó minőségű pályára mind a pedagógusok, mind a gyerekek részéről, ugyanis a dél-alföldi település fő közlekedési eszköze a kerékpár – mondta a rendőrkapitány.

A pályára az önkormányzat mintegy kétmillió forintot költött, amihez a MARS Magyarország csongrád-bokrosi állateledelgyára további egymillió forint támogatással, illetve kétkezi munkával járult hozzá. A településen ezerkétszáz általános iskolás gyakorolhat a parkban, de az óvodások is játszhatnak a közlekedési játszótéren.