Megépült a magyar-szlovák új határátkelő hídja

Megépült a magyar-szlovák új határátkelő hídja

Híd Szlovákia és Magyarország között

Serfőző András, az Ipoly-hidak Újjáépítéséért Szlovák-Magyar Vegyesbizottság társelnöke elmondta,  hogy a Pösténypuszta-Pető közötti híd június végére műszakilag elkészül, és azon dolgoznak, hogy ne teljen el túl sok idő a használatba vételig. A használatba vételt hazai és uniós ellenőrzés előzi meg. Szlovák oldalon jelenleg is tart a híd és az út aszfaltozása, a munkagépek egy-két nap múlva átvonulnak a magyarországi területre.

Az utolsó pillér rákerült a hídra

A Pösténypuszta-Pető közötti hidat a magyar, míg a szintén épülő Ráróspuszta-Rárós közötti hidat a szlovák kormány kezeli a hidakhoz tartozó utakkal együtt. A két Ipoly-híd közül elsőként a Ráróspuszta-Rárós híd megépítését tervezték. Ezt eredetileg tavaly november végén kellett volna átadni, de az Ipoly folyón 2010 tavaszán levonult árvíz akadályozta a munkát, így csúszik a befejezés. A második híd átadása októberre várható.

Serfőző András tájékoztatása szerint a Pösténypuszta-Pető közötti híd június végi avatására még januárban küldtek felkérést a magyar és a szlovák kormányfőnek, javasolt időpontként 25-ét és 26-át jelölték meg.