Egyedülálló vizuális honlap a Dunáról

Egyedülálló vizuális honlap a Dunáról

Duna Elindult a dunatema.eu, a szakmai cikkeket és események beszámolóit is tartalmazó honlap a Dunával foglalkozó civil kezdeményezések számára biztosít kommunikációs felületet.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjai olyan vizuális anyagokat: videót, animációt, infografikát, infovideót, grafikát és fotót készítenek a cikkekhez, melyek a Dunára hívják fel a figyelmet – mondta el Kobridzsa Ádám projektvezető. A designműhely lehetőséget kapott arra is, hogy megtervezze a kettes vonalán járó egyik villamos teljes dekorációját. A Nemzetközi Duna Napon (június 29.) kívül egész júniusban a Duna áll a középpontban, június 1. és 11. között workshopot tartanak a fővárosban, az eseményen negyvenkét fiatal vesz részt Európa hét országából.

2-es villamos a Duna mellett

Az Urban Space Workshop program eredményeit június 10-én este mutatják be az A38 hajón. Háromnapos konferenciát és workshopot rendeznek 17. és 19. között, a workshopok munkacímei az európai Duna-stratégia fő pontjaihoz kapcsolódnak. A Design Meetupon hat előadó mutat be egy-egy projektet a Dunával kapcsolatban az A38 hajón június 24-én, 29-én pedig megnyílik a Duna tanösvény, a tizenegy pontból álló informatív sétatúra a budapesti Duna-parton, melyet a Valyo csapat készített.

Duna? Budapest

A tanösvény pontjai kortárs képzőművészek segítségével mesélik el a Duna történetét, jelenét és elképzelt jövőjét. Az EU tagországainak külügyminiszterei idén április 13-án egyhangú megállapodással fogadták el az EU Duna-stratégiáját, ezzel teljesült a magyar elnökség egyik kiemelt célkitűzése. Egy olyan makroregionális programról van szó, amely egyszerre terjed ki a gazdasági, infrastrukturális, környezetvédelmi, energiaügyi, kulturális és oktatási együttműködésre.