Szórakozva kaptak segítséget a nyári mikulások

Szórakozva kaptak segítséget a nyári mikulások

Kislányok játékadományokat csomagolnak

A jótékonysági akció szervezői arra kérték a fesztiválozókat, hogy hagyják a helyszínen egy-egy pólójukat, melyeket tisztítás után a rászorulóknak juttatnak el a Magyar Posta és a Magyar Vöröskereszt segítségével. A ruhákból és egyéb ajándékokból részesülnek azok a gyerekek is, akik a budapesti Dankó utcai óvodába járnak, mivel több adományt ennek az intézménynek szántak az esemény résztvevői.     

Pannónia fesztivál

Pannónia fesztivál

Becslések alapján a nyári fesztiválok szervezői öt-hét millió forint értékben dobnak a szemétbe olyan élelmiszert, melyet a látogatóktól vesznek el, akik szeretnék azt becsempészni. A kidobott élelmiszerek egy része megmenthető lenne és akár háromezer család napokig jóllakhatna a felbontatlan konzervekből, amelyek eddig a kukákba kerültek.

A Pannónia Fesztivál szervezői nyílt levélben fordultak a nyár további nagy rendezvényeinek tulajdonosaihoz, arra kérik őket, hogy ne spórolják meg azt a néhány tízezer forintos személyi és szállítási költséget, amelyből el lehet juttatni a milliós értékű tartósélelmiszereket a MikulásGyárba, vagy más karitatív szervezethez. A várpalotai rendezvény volt az első, ahol a konzerveket összegyűjtötték és azokat eljuttatják a rászorulókhoz.