Magyarországon a Világkongresszus

Magyarországon a Világkongresszus

Európai uniós zászló

Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke a kongresszust beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Minőségügyi Világkongresszust három évente, felváltva rendezik meg az Egyesült Államokban, Japánban és Európában, ezúttal Budapesten. A várakozások szerint közel hatvan ország mintegy hatszáz képviselője vesz részt a kongresszuson. Kiemelte, hogy nagy az érdeklődés Kína, India és Oroszország, Japán, Németország és Norvégia részéről.

Kongresszus szimbóluma

Három nagy témában tartanak szimpóziumot, ezek a mezőgazdaság és élelmiszeripar, az egészségügy, illetve a közigazgatás. A legfontosabb szekcióüléseken az innováció és a minőség összefüggéseit vizsgálják egyebek mellett a közigazgatás, az oktatás, a fenntartható fejlődés és a turizmus területén. A konferencia mottója “a globális minőségirányítás egy új korszakban” – mondta Molnár Pál. Hozzátette, hogy a globalizálódó világban a fogyasztó egyre öntudatosabb, egyre inkább a legkedvezőbb ár és minőségarányú terméket, szolgáltatást választja.

Csak az termék lesz a jövőben piacképes, amely a vevő, a felhasználó igényeit a legjobban, legkedvezőbb áron kielégíti. Ehhez szükség van a hibátlan munkára a termék előállításakor és a minőségorientált innovációra – húzta alá.