Hatalmas értékű cigaretta fogás

Hatalmas értékű cigaretta fogás

Két ukrán csempésztől mintegy huszonötmillió forint értékű cigarettát foglaltak le a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A tizenhét éves és a huszonkét éves ukrán állampolgárt rejtett figyelést követően hétfő éjjel fogták el a kölcsei határrendészeti kirendeltség munkatársai Tiszacsécse közelében – mondta Fülöp Gergely. A százados tájékoztatása szerint a csempészeknél mintegy huszonötmillió forint értékű cigaretta volt. A fekete fóliába csomagolt dohányárut a rendőrök átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozóinak, akik büntetőeljárást indítottak a külföldiek ellen.   

Fülöp Gergely, szóvívő  

Fülöp Gergely, szóvívő

Az elfogást követően a rendőrök és a pénzügyőrök átvizsgálták a környéket,és igazoltattak egy negyvenöt éves magyar férfit, aki feltehetően a figyelő szerepét betöltve segítette az ukrán csempészeket. A férfinél egy jogszerűtlenül tartott úgynevezett éjjellátó készüléket találtak, amelynek eredetét vizsgálják, a nála lévő, tzenegy centiméter pengehosszúságú kés miatt pedig közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklásáért indult eljárás.