Most megéri népszerűsíteni a kormányt

Most megéri népszerűsíteni a kormányt

Kormányablakban ülő férfi

A pályázatra szeptember 1-jéig jelentkezhetnek a tizennyolc-harmincöt éves művészek, akiknek alkotásaikkal azt a szemléletváltást kell megjeleníteniük, hogy a korábbiakkal szemben az állam nem a dolgok kerékkötője, hanem segíti a lakosságot – mondta a kihelyezett tájékoztatón a kormányszóvivő. Az alkotásokat szeptember 20-án bírálják el, 21-én eredményt hirdetnek, ezt követően pedig bemutatják a pályamunkákat. A legjobb alkotás készítője hétszázötvenezer, a második ötszázezer, a harmadik kétszázötvenezer forint jutalmat kap.

Nagy Anna

Nagy Anna

Szabó Erika, területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár elmondta, hogy a csaknem fél éve működő kormányablakok harminc ügykörrel foglalkoznak, 2013 végére pedig már egy helyszínen lehet intézni minden ügyet. Kitért arra, hogy az ügyfélszolgálaton dolgozók négyhetes képzésen vettek részt, kétezer jelentkezőből háromszázan dolgoznak a huszonkilenc kormányablaknál.

Szabó Erika jelezte: terveik szerint akkreditált képzést indítanak az ügyfélszolgálati feladatok ellátása kapcsán. Az államtitkár Budapest Főváros Kormányhivatala integrált kormányzati ügyfélszolgálatán köszöntötte a kormányablakok százezredik ügyfelét, akinek egy oklevelet és az alaptörvény díszpéldányát adta át.

Kapcsolódó cikkek