Elfogták a gyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a gyilkosság gyanúsítottját

Börtön és egy férfi bilincsben

A férfit Bács-Kiskun megyében találták meg, valószínűleg a zöldhatáron próbált volna átjutni Szerbiába. A feltételezett harminckilenc éves gyilkos a főváros XIII. kerületében hat lövéssel végzett a huszonhét éves orosz származású, magyar állampolgárságú nővel, akivel korábban élettársi kapcsolatban állt. A férfi szürke autóját a nyomozók néhány napja Soltvadkert külterületén találták meg.

Bírói kalapács

Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta, hogy több fegyver és egy kézigránát is volt annál a szerb állampolgárságú, albán származású férfinál, akit a rendőrök a vasárnapi angyalföldi gyilkossággal gyanúsítanak.

Az elfogás részleteiről tartott pénteki sajtótájékoztatón a vezető elmondta, a harminc éves szerb férfinál egy géppisztoly, egy maroklőfegyver, több mint százötven lőszer és egy kézigránát is volt. Elfogásakor nem tanúsított ellenállást, feltartott kézzel megadta magát. A férfi autóját korábban Soltvadkert külterületén találták meg, ez után fokozott készenléti szolgálatot láttak el a rendőrök.

A feltételezett elkövető

A feltételezett elkövető

Péntek hajnalban állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy férfit látnak a nádasban sétálni, a nyomozók tíz perc múlva elfogták a férfit, előállították, jelenleg kihallgatják. Szigeti József, a Budapest Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője azt mondta, a bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte, de vallomást nem tett. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik fegyverrel ölte meg barátnőjét, ezt a nyomozás fogja kideríteni.

A feltételezett gyilkos vasárnap hat lövéssel végzett a huszonhét éves, orosz származású, de már magyar állampolgárságú nővel a Nyugati pályaudvarhoz közeli Kádár utca 9-11. szám alatti épületben. Az ügyről kora délután tart sajtótájékoztatót a rendőrség.

Kapcsolódó cikkek