Interaktív tankönyvek gyermekeinknek

Interaktív tankönyvek gyermekeinknek

Ebook és hagyományos könyv

Gácsi Zoltán, a műszaki anyagtudományi kar dékánja elmondta, hogy a csaknem százmilliós pályázat augusztus végén zárul, annak keretében a campus műszaki anyagtudományi kara, valamint a gépészmérnöki és informatikai kar közösen korszerűsíti a képzés feltételeit. Ennek érdekében kiemelt műszaki területeken oktatási-tanulási módszereket tökéletesítenek, digitális tananyagmodulokat dolgoznak ki, valamint adatbázisokat hoznak létre. 

Miskolci egyetem

Hozzátette, hogy a Miskolci Egyetem a régió meghatározó felsőoktatási intézményeként a program kidolgozásával és megvalósításával javítja az észak-magyarországi régió gazdasági versenyképességét. A fejlesztések a térség fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú műszaki területeket érintik, az anyagtudomány és a nanotechnológia, az energiafelhasználás, a korszerű vegyipari technológiák, az öntészet és metallurgia, a gépipari technológiák, a logisztikai hálózatok, a termék- és gyártóeszköz-fejlesztés, a termékbiztonság, a vegyipar és az energetika kérdését.

Tájékoztatása szerint e kiemelt területeken a két kar szakemberei a múlt év márciusától a bolognai folyamattal és a felsőoktatási törvénnyel összhangban lévő digitális tananyagmodulokat dolgoztak ki, valamint adatbázisokat hoztak létre. A részt vevő mintegy százhatvan szakember elmúlt tizenhat hónapban végzett munkája eredményeképpen negyvenöt tananyag kidolgozása fejeződött be.

Ebook-ot olvasó lány

A tananyagok digitalizálását és interaktív elektronikus könyv formájában való elkészítését a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. konzorciumi partnerként végzi.  A dékán kitért arra, hogy a kifejlesztett tananyagok a karok jelentős oktatási-képzési területét lefedik, és moduláris felépítésüknél fogva alkalmasak arra, hogy azokat a Miskolci Egyetemen folyó felsőfokú szakképzésben, alap, mester és doktori képzésben alkalmazzák.