Mostantól ajtódísz jelzi az újszülötteket

Mostantól ajtódísz jelzi az újszülötteket

kisbaba masnival a fenekén

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom tavasszal meghirdetett kezdeményezéséhez csatlakozott az első ajtódíszek átadásával. A Simon András grafikus révén tervezett, szívbe foglalt újszülöttet ábrázoló, Isten hozott! feliratú ajtódíszeket elsőként Soltész Miklós adta át kismamáknak a Szent Imre Kórház szülészeti osztályán.

Az államtitkár ezt követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az ajtódísszel is minél több gyermek vállalására kívánják biztatni a fiatalokat, az édesanyákat. “A jelzés értékű kis tábla is tükrözi az anyaság szépségét” – tette hozzá. Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy az anyagi és a törvényi támogatások mellett “ugyanúgy fontos az érzelmi megerősítés, hogy a társadalom is melléálljon” a gyermekvállalásnak. Arra hívta fel a szülőket, aki részesülhet a gyermekáldás örömében, ossza meg a környezetével is ezt a boldogságot, gyermeke születésének örömét.

d

Soltész Miklós

Rákóczi István professzor, a Szent Imre Kórház szülészeti osztályának vezető főorvosa arról beszélt, hogy a nő életében meghatározó esemény a szülés. Arra törekszenek, hogy a kórházban otthonos légkört és környezetet biztosítsanak, s minden kismama pozitív élménnyel térjen haza, ezért is csatlakoztak örömmel a kezdeményezéshez.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Túry Krisztina elmondta, hogy az újszülöttek megérkezése a közösségnek is öröm, ezért az ajtódísz motívumát viselő, fehér alapú zászlót is megrendelhetnek az önkormányzatok, kórházak, hogy a gyermekek születését minél szélesebb körben hirdessék, ne csak az elhalálozásokat.

Anya és gyermeke egy ajtódíszen

Fejérdy Zsófia, az édesanyáknak a kórházak szülészeti osztályain ingyenesen babacsomagot átnyújtó PromoBox Kft. tulajdonosa elmondta, hogy mostantól minden babacsomagba beleteszik az újszülött megérkezését hirdető ajtódíszt is. Az ajtódísz megtervezésére felkért Simon András grafikus azt hangsúlyozta, hogy az egyetlen, éppen ezért megszakíthatatlan vonallal megrajzolt embléma jelképezi a házasság, a gyermek iránti örökkévaló felelősséget.