Vádlottak Újbuda korábbi vezetői

Vádlottak Újbuda korábbi vezetői

VádlottakA Központi Nyomozó Főügyészség Molnár Gyula, a fővárosi XI. kerület volt polgármestere és Lakos Imre alpolgármester ellen is vádat emelt. Ezt tudta meg a Magyar Nemzet. 

Fazekas Géza tájékoztatása szerint az MSZP-s volt polgármestert, az SZDSZ-es volt alpolgármestert és egy ügyvédet is hivatali visszaélés bűntettével vádolnak, mert pályáztatás nélkül adtak el önkormányzati ingatlant. Fazekas Géza a Magyar Nemzetnek azt mondta, “a tényállás szerint ezzel a bűncselekménnyel nem okozhattak vagyoni hátrányt az önkormányzatnak, mindazonáltal a büntető törvénykönyv alapján a vádlottakat három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják”.

Molnár Gyula

Molnár Gyula

A Magyar Nemzet felidézi, hogy 2006-ban a XI. kerületi képviselő-testület csaknem tízezer forintos négyzetméter áron a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól vásárolt meg egy harmincnyolc hektáros területet, amelyet azonnal az önkormányzat tulajdonában lévő Buda-Hold Kft.-be apportált négyszáztíz millió forint értékben. A Budafoki út – Dombóvári út sarkán lévő ingatlan végül a Kopaszi-gátat, illetve az öböl körüli területeket birtokló Öböl XI. Kft.-hez került.