Ezzel védené a Jobbik a devizahiteleseket

Ezzel védené a Jobbik a devizahiteleseket

Z. Kárpát DánielZ. Kárpát DánielA svájci frank árfolyama újabb rekordot döntött, ezért azonnali lépéseket sürget a Jobbik a kormánynál a devizahitelesek védelmében. Azt is megmondták, mit kellene lépni.

Ezt Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője mondta pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki párt azt javasolja, hogy a kereskedelmi bankok “forintosítsák” a devizában felvett hiteleket, azon az árfolyamon, amelyen azt az adósok korábban felvették. A kormánynak ezt “diktátummal” kellene rákényszerítenie a pénzintézetekre – tette hozzá Z. Kárpát Dániel. Az ellenzéki politikus szerint ez a bankok érdekeit is szolgálná, hiszen az extraprofitjuk ugyan csökkenne, de egy gazdasági összeomlás esetén már saját pénzüket sem tudnák kimenteni.

A politikus emlékeztetett rá, hogy több mint százezer családot fenyeget a kilakoltatás. Mint elmondta, ez már nem csak az adósok felelőtlenségének következménye, ezért ennek megakadályozása a pénzintézetek és a hitelminősítők felelőssége is. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a devizahitelesek mentőcsomagja nem oldja meg a problémákat, csak a következő kormányzati ciklusra tolja át a felelősséget.