Milliós támogatás a médiának

Milliós támogatás a médiának

Pénz a tv-ben

A tanács szombaton azt közölte, hogy a pályáztatás még nem zárult le, valamint, hogy idén hasonló célokra további több, mint kétszázmillió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Tavasszal tett közzé a médiatanács pályázati felhívást műszaki fejlesztések idei támogatására a közösségi, a nem nyereségérdekelt és a közműsor-szolgáltatók számára.

Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke

Szalai Annamária

A testület ezen a héten döntött a kiosztásra szánt pénzek egy részéről, és ezzel tíz pályázót összesen csaknem huszonötmillió forint támogatásban részesített. Az összegből helyi televíziók és rádiók részesültek. A Médiatanács azonos pályázói körben a mostani döntésével a “helyi közszolgálati” televíziók fenntartási és üzemeltetési költségeihez is hozzájárult valamivel több mint tízmillió forinttal. Az év elején kibocsátott felhívás alapján a tanács a helyi és körzeti televíziók és rádiók 2011. április 1. és 2011. december 31. közötti időszak rezsiköltségeit támogathatja. 

A közlemény szerint a médiaszolgáltatások sokszínűsége kiemelten fontos érték. Ennek megvalósulásához nyújthat segítséget a Médiatanács azzal, hogy a helyi információkat, értékeket közvetítő szolgáltatói körben a műszaki, illetve működési háttér biztosításához szükséges összeg egy részét finanszírozza.

Televíziók

A tanács még az év elején döntött arról, hogy a teljes támogatási keretösszeget a korábbi évhez képest csaknem duplájára emeli, így idén működési és fenntartási támogatásra ötszázmillió, míg a műszaki támogatásra százmillió forint jut. Ezzel a testület a tavalyi háromszázhetvenötmillió forintos összeget összesen hatszázmillió forintra növelte. 

A pályázattal elnyerhető összegek elosztása nem zárult le, hasonló célokra még összesen több mint kétszáztizenegymillió forintot lehet fordítani. Ebből a rezsiköltségek fedezésre százharminchatmillió, műszaki jellegű kiadásokra pedig hetvenötmillió forint áll a helyi közszolgálat rendelkezésére.

Kapcsolódó cikkek