Sikeres a Mol sütőolaj-gyűjtő kampánya

Sikeres a Mol sütőolaj-gyűjtő kampánya

Mol

Több mint kilenc tonna használt sütőolaj gyűlt össze és több mint hétezer gyűjtőflakon fogyott el a Mol töltőállomásain kilenc hét alatt a Mol “Kisütöttük: ide vele!” használt sütőolaj-gyűjtő kampánya során. A lakossági érdeklődésnek és az igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővül a használt sütőolajat átvevő töltőállomások száma.

Sütőolajat öntenek dézsába

A Mol májusban országszerte száz benzinkútjánál helyezett el tárolótartályokat, lehetővé téve a lakosság számára a használt sütőolaj környezetbarát elhelyezését. A társaság mindazoknak, akik egy Mol töltőállomásra használt étolajat vittek, egy újrahasznosított műanyagból készült, praktikus gyűjtőflakont adott ajándékba, amelyben kényelmesen, tudják tárolni a használt sütőolajat. 

E hónap 20-ig összesen több mint kilencezerháromszáz kilogramm használt sütőolajat vittek a Mol töltőállomásokra. A Mol kutaktól az újra hasznosítható hulladékot a Biofilter Kft. gyűjti össze és tisztítást követően juttatja el a Rossi Biofuel komáromi üzemébe. Itt a használt olajból bioüzemanyagot állítanak elő, amelyet biokomponensként kevernek a Mol finomítóiban a dízel üzemanyagokba.