Ősztől már ökoiskola várja a diákokat

Ősztől már ökoiskola várja a diákokat

Iskola tábla

A diákok szeptemberben már egy úgynevezett ökoiskolában tanulhatnak, ahol előtérbe helyezik a természet és a hagyomány értékeinek megismerését. Szabó Gergely polgármester azt mondta, hogy az épületet akadálymentessé teszik, abban liftet alakítanak ki, az iskola mellé pedig a megújuló energiák megismerése és felhasználása jegyében egy úgynevezett energiaudvar épül mini naperőművel.

Kisfiú virággal a tenyerén

Új, modern számítástechnikai tantermet, valamint egy nyelvi labort hoznak létre, s a diákok digitális, interaktív táblák segítségével kaphatnak széles körű ismereteket nyújtó képzést.Beszámolt arról, hogy az úgynevezett ökoiskola-program előtérbe helyezi a természet és a hagyomány értékeinek megismertetését, az egészséges, sportos életmódra való nevelést.

A harsányi Méhészmadár Erdei Iskola és Kalandpark az oktatás színterévé, a tanrend szerves részévé válik. Ezzel párhuzamosan az iskola új tanulószobai rendszert alakított ki, amely lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek a tanórákat követően hasznosan tölthessék el az idejüket. 

A diákok térítésmentesen tanulhatnak néptáncot, dzsúdózhatnak, kézilabda- és labdarúgóedzésekre járhatnak. Szeptemberben pedig már az óvodában is megkezdődik az angol nyelv oktatása, és 2012. január 1-jétől lehetőség lesz bölcsődei szolgáltatás igénybe vételére is.

Kapcsolódó cikkek