Új járműveken száguldhatnak

Új járműveken száguldhatnak

rendőr figurák

Harangozó Tamás elmondta, hogy az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága az év elején felhatalmazta a Belügyminisztériumot, hogy a közbeszerzési eljárás kizárásával szerezzen be hatvan  nagyteljesítményű, speciális rendőrségi motorkerékpárt, valamint ötven nagyteljesítményű járőrgépkocsit. Az ellenzéki képviselő az iránt érdeklődött, hogy valóban beszerezték-e ezeket.

Skoda

A rendőrség hatvan nagyteljesítményű, gyárilag rendőrségi használatra kialakított BMW R900RT típusú motorkerékpárt szerzett be a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft.-től szállítási szerződés alapján, rendőrségi tulajdonba történő vásárlással, háromszáznegyvenhárommillió-nyolcszázezer forint értékben. A motorokat alapvetően az autópálya alosztályok, illetve más rendőri szervek, általános rendőri feladatok ellátásra kapják meg.

Az autókat érintő megkeresés kapcsán a tárca vezetője azt is közölte, hogy a rendőrség ötven nagyteljesítményű Skoda Octavia RS 2.0 TFSI 200 LE/147 kW típusú gépjárművet szerzett be, a Porsche Hungária Kft.-től saját forrásból 327 millió 485 ezer forint értékben.

Kapcsolódó cikkek