Itt minden kutyus gazdira lelhet

Itt minden kutyus gazdira lelhet

Kiskutyák és nagykutyák

Az Illatos úti telepre évente csak Budapestről több mint háromezer kutya kerül be. Ezek nagyobbik hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló férőhely kilencvennégy kutya ellátását tenné lehetővé, ezért elengedhetetlen az állatbarátok segítsége, aki kutyát szeretne, az Illatos úti telepről válasszon.

Lány és egy kutyus

Kutyakozmetikusok jelentkezését is várják, akik az örökbefogadó napra segítenek a gazdátlan állatoknak csinosabb külsőt ölteni, hogy növeljék azok esélyét a gazdára találásban. A befogadott kutyák védőoltást, külső élősködők elleni cseppet, féregtelenítő kezelést és mikrochipet kapnak, új gazdáikat pedig induló készlettel látja el az egyik prémium kutyatápot gyártó cég, száraz tápot, konzervet és etetőtálat vihetnek haza.

A szervezők várnak minden érdeklődőt és állatbarátot augusztus 13-án 10-14 óra között. A Vigyél Haza Alapítvány három éve dolgozik az Illatos úti Ebrendészet telepén lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javítása érdekében. Eddig több mint háromszázötven állatot segítettek már szerető gazdához és születésszabályozási programjuk segítségével százharminc kutya térítésmentes ivartalaníttatását vállalták tavaly.