Újabb uzsorásokat füleltek le

Újabb uzsorásokat füleltek le

Aláírásra kényszerítő kéz

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a csoport két tagja pénteken jelent meg a harminckét éves sértett nagycserkeszi otthonában azért, hogy fennálló tartozásának törlesztőrészletét behajtsa. A két férfi a sértettet megfenyegette, és bántalmazását helyezték kilátásba, amennyiben nem fizet.

Pénzt adó férfi

A százados elmondta, hogy a megalapozott gyanú szerint a többségében rokoni kapcsolatban álló társaság tagjai rendszeresen nyújtottak pénzkölcsönöket rászorult embereknek, aránytalanul magas kamatok mellett. A sértettek a kamatos törlesztőrészletek visszafizetéséhez súlyos nélkülözésre kényszerültek.

A nyomozók a kihallgatást követően egy harmincnégy éves, büntetett előéletű férfit büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak, mivel más büntetőügy miatt érvényes elfogatóparancs volt ellene érvényben. Két harminc, illetve harmincöt éves gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vettek, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A társaság negyvenhárom éves nőtagja szabadlábon védekezhet.

Kapcsolódó cikkek