A Sziget mindenkinek jól jön

A Sziget mindenkinek jól jön

Sziget bejárata

A közlemény szerint Tarlós István főpolgármester intézkedése nyomán olyan megállapodás jött létre a főváros és az e héten zajló fesztivál szervezői között, amely nemcsak a közterület-használat ellentételezésére, hanem a közösségi közlekedési szolgáltatások megrendelésére is kiterjed.

Tarlós István

Tarlós István

A Sziget fesztivál ideje alatt a H5-ös (szentendrei) HÉV napközben sűrűbben közlekedik és éjszakánként is jár, húsz percenként. Az Árpád hídon közlekedő 1-es és 1A jelzésű villamosokat, valamint az éjszakai 901-es autóbuszokat is sűrűbben indítják, és ahogy mindig, egész éjjel jár a 6-os villamos a Nagykörúton. A rendezvény első napjaiban, így szerdán is a Liszt Ferenc repülőtérről a BKV különjárati autóbuszokkal szállítja a fesztiválozókat, ezek a CITYPASS karszalagokkal vehetők igénybe.

A karszalag érvényes a villamosokon, a trolibuszokon, a földalattin, a metrón és a fogaskerekűn a vonalak teljes hosszán, a BKV autóbuszain a Budapest közigazgatási határát követő első megállóhelyig, a HÉV-en a főváros közigazgatási határán belül, és a gyógyfürdők, illetve más szolgáltatások igénybevételére is felhasználható. Szerdán éjjel negyed 12-ig a Keleti pályaudvartól és a Nyugati pályaudvartól húsz-harminc percenként közvetlen járatokkal is elérhető a fesztivál helyszíne.

BKV járatok (villamos, hév, busz, metró)

A H5-ös HÉV Batthyány téri végállomása és a Filatorigát megálló közötti szakaszon, valamint a nagykörúti villamosvonalon a biztonsági őrök megerősített létszámmal vigyáznak a rendre. A fesztivál ideje alatt a szentendrei HÉV vonalán, az 1 és az 1A jelzésű, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a BKV Zrt. jegyellenőrei szintén megerősített létszámmal, a közterület-felügyelőkkel együttesen ellenőrzik az utazási jogosultságot.

Kapcsolódó cikkek