„Azonnali kormányülést a gazdasági válsághelyzet miatt!”

„Azonnali kormányülést a gazdasági válsághelyzet miatt!”

Mesterházy Attila

Az ellenzéki pártelnök felszólította Orbán Viktort arra is, hogy kössön új megállapodást a Magyar Bankszövetséggel és folytasson további egyeztetéseket az adósok és az önkormányzatok érdek-képviseleti szerveivel. Mesterházy Attila hozzátette, hogy a bankadó bevételeit válságkezelésre, illetve egy válságalap létrehozására kell fordítani.

Kézben tartott ház

A most kialakuló nemzetközi pénzügyi válság kiemelten sújtja Magyarországot, ezért a kormánynak válságforgatókönyvvel kell felkészülnie a várható gazdasági nehézségekre. Mesterházy Attila hozzátette, hogy a forint rosszabbul teljesít, mint a környező országok devizái, az ország kockázati felára pedig két és fél éves csúcson van.

A szocialista politikus nonszensznek nevezte, hogy a jelenlegi helyzetért a korábbi kormányokat felelősségre lehetne vonni. Mesterházy Attila emlékeztetett rá, hogy amíg a Bajnai-kormány utolsó hónapjaiban 180-185 forint volt a svájci frank, addig legutóbb már a 274 forintos szintet is elérte.

Csekkek és forint az asztalon

Az ellenzéki pártelnök szerint nem a korábbi, hanem a jelenlegi kormány felelőssége, hogy miként kezeli ezt a helyzetet. Mesterházy Attila felszólította a kormányt, hogy ne az emberek kárára kezelje a válságot.