Nagy utazás a kisdiákoknak

Nagy utazás a kisdiákoknak

Kislányok bőrönddel a kezükben

A diákok és tanáraik százkilencvenegy magyarországi település háromszázötvenegy iskolájából látogathatnak a környező országok magyarlakta területeire. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bizottsága a Tanulmányi kirándulások magyarlakta területekre című pályázatra háromszázhuszonötmillió-hétszázhetvenháromezer forint, az Együttműködések magyar szakképző iskolák között című pályázatra pedig százhúszmillió-négyszázhatvankilencezer forint vissza nem térítendő támogatást állapított meg.

Erdély

Székelyföld

A Határtalanul! program a nyertes iskolai csoportok számára teljes egészében finanszírozza az utazás és a szállás költségeit. A diákok tanulmányaikhoz kapcsolódó programelemeket teljesítenek, esetenként külhoni magyar diákokkal közös szakmai tevékenységeket végeznek. 

A Határtalanul! program részeként az új tanévben ezerháromszáznegyven külhoni magyar diák és tanár érkezhet Magyarországra. Csete Örs, a programot koordináló Apáczai Közalapítvány igazgatója korábban azt közölte, hogy hatszáznál is több pályázat érkezett a Határtalanul! iskolai kirándulási program 2011-es felhívásaira. A legkedveltebb célterület a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is Erdély.