Újra lehet a neten vonatjegyet venni

Újra lehet a neten vonatjegyet venni

MÁV-STARTVasárnap délután két órára helyreállították a MÁV internetes jegyértékesítési rendszerét, újra zavartalan az online jegyvásárlás és a menetjegyek kinyomtatása az automatáknál, az ország egész területén. 

A közlemény szerint a MÁV-START Zrt szakemberei az informatikai rendszerek gyártójának közreműködésével kijavították a meghibásodott hardver- és szoftverelemeket. A jegyvásárlás és a jegyek átvétele újra zavartalan mind a negyven vasútállomáson.

Kitérnek arra is, hogy az e-ticket rendszer szerda reggel óta tartó leállása óta 1.100 utas nem tudta átvenni a korábban megvásárolt jegyét. Mintegy 100 esetben nemzetközi menetjegyekről volt szó. A nemzetközi jegyet duplán váltó utasoknak a MÁV-START Zrt. a felhasznált menetjegyek értékének egy részét utazási utalvány formájában visszaadja – írják a közleményben.

A kuponok értéke ötezer forintonként ötszáz forint. Az utazási kuponokat illetve az újonnan megváltott menetjegyek árának visszatérítését az ügyfélszolgálat bármely elérhetőségén lehet igényelni akár e-mailen vagy faxon illetve levélben. A MÁV azt kéri, hogy akinek a személyes adataival utasleadási lapot állítottak ki, azt az online vásárlás adataival együtt mielőbb juttassa el a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatára. Azok az utasok, akik az internetes jegykiadó automatáknál átvehető számlát igényeltek a vásárláskor, a számlát a kapott átvételi kóddal a vásárlástól számított egy éven belül bármelyik jegyátvételi helyszínen lévő automatából kinyomtathatják.