Kevesebb pénz, több munka?

Kevesebb pénz, több munka?

Gúr Nándor

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján ezt egyebek mellett az éjszakai és műszakpótlékok kormány révén tervezett csökkentésével, illetve a túlórák szabadidővel történő helyettesíthetőségével támasztotta alá.

Fizetést adó ember

Az ellenzéki képviselő megjegyezte továbbá, hogy a munka törvénykönyve új koncepciója alapján kiterjeszthetővé válik a munkavállalók kártérítési felelőssége, míg az érdekképviseletek és szakszervezetek jogosítványait jelentősen csökkentik. Gúr Nándor emellett ismertette azt a Mesterházy Attila pártelnökkel szerdán írt levelüket is, amelyben Orbán Viktor véleményét kérik ki a munka törvénykönyve tervezetéről.

A szocialista politikusok ebben azt kérdezik a kormányfőtől, egyetért-e azzal, hogy jövőre mintegy négymillió munkavállaló kevesebb szabadsággal rendelkezzen, illetve, hogy a dolgozókat “indoklás nélkül és méltánytalanul alacsony kompenzáció mellett” küldhetik el munkahelyükről.