Nevet vált a felújított uszoda

Nevet vált a felújított uszoda

Uszodában emberek

Megújult az épület homlokzata, a földszinten kicserélték a nyílászárókat, álmennyezetet alakítottak ki, felújították a szolgáltatóegységek tereit. A főbejárattal szemben lévő pénztár eltűnt, helyén a névadó Magyar Vilmos emléktáblája köszönti a vendégeket. A papíralapú jegyeket kis karórák váltották fel, amelyeket a belépőkapuhoz érintve mindenki csak oda léphet be, ahová jegyet váltott.

Az új uszoda tervrajza

Emellett megújult az épület szellőzőrendszere, a földszinten működő berendezéseket korszerűbbekre és árvízbiztosakra cserélték, az érzékenyebb elektronikus eszközöket pedig az emeletre helyezték át. Árvíz esetén ez a rész szinte mindig víz alá kerül. Az uszoda tetején lévő hatvan négyzetméternyi napkollektor a medence vizének fűtését, illetve melegen tartását segíti.

Ezzel a megoldással az épületben évente öt-hatezer köbméter földgázt lehet megtakarítani, így a napkollektoros berendezés költsége a számítások szerint hét-nyolc év alatt megtérül. A felújítás mintegy százötvenmillió forintos költségének legnagyobb részét a technológia korszerűsítésre fordították.