Még lehet jelentkezni a gázártámogatásért

Még lehet jelentkezni a gázártámogatásért

Pénz a radiátorban

A kedvezményes gázár iránti igényléseket a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaihoz kell eljuttatni. Az igénylőlapot a kincstár küldte meg az érintett családoknak. Akikhez mégsem jutott el, azok az allamkincstar.gov.hu internetes oldalon tölthetik le, vagy a megyei igazgatóságoktól és a gázszolgáltatóktól is igényelhetik.

Gázláng

A három vagy több gyermek után családi pótlékot kapó családok emellett igényelhetik az augusztusban megszűnt gáz és távhőtámogatás helyébe lépő lakásfenntartási támogatást is. A szociális alapú gáz és távhőár-támogatás augusztus 31-én szűnt meg és épült be a lakásfenntartási támogatásba, amelyet a fűtéstámogatáson túl egyebek mellett lakbérre, albérleti díjra, közös költségre, csatornahasználati díjra, a szemétszállítás költségeire, villanyáramra, valamint víz és gázfogyasztás költségeire is kérni lehet.

Újdonság az is, hogy ezt a támogatást a földgázt vagy távhőt használók mellett a más módon fűtők is igényelhetik. A kérelmeket a helyi önkormányzathoz kell benyújtani, az jövedelem és vagyonvizsgálatot végez, és pénzben, illetve természetben állapíthatja meg a támogatást.