Horváth Csaba

Kétkamarás önkormányzati rendszert javasol az MSZP

Kétkamarás önkormányzati rendszert javasol az MSZP

Horváth Csaba

A szocialista politikus kifejtette, hogy a polgármesterek alkotta második kamara véleményezné és készítené elő a főváros stratégiai kérdéseiben a döntéseket. Javaslatuk értelmében a jövőben nem lehetnének tagjai a Fővárosi Közgyűlésnek a kerületi polgármesterek. A szocialisták az önkormányzati törvényhez nyújtanák be az ide vonatkozó módosító javaslataikat.

Szerződés aláírása

Az MSZP budapesti elnöke szerint az önkormányzati rendszer tervezett átalakítása az ingatlanpanamáknak nyitna teret, hiszen bezárják az iskolák és kórházak csaknem felét, ahová irodaházakat és lakóparkokat terveznek. Horváth Csaba hozzátette, a budapesti kórházak csaknem kétharmadát kívánják a kormánypártok bezárni. A pénteki sajtótájékoztatón Trippon Norbert, az MSZP IV. kerületi frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy a kormányzat szabályosan megcsonkítja a falvakat, a városokat és a megyéket.

Nagyon fontos hatásköröket vesznek el a településektől és központosítanak, így azok távol kerülnek a helyi lakosságtól. A szocialista politikus felszólította a kormányt, hogy rendeljen el azonnali önkormányzati adósságstopot. Trippon Norbert felhívta a figyelmet arra, hogy Újpest fideszes vezetése a jövő héten ötmilliárd forint értékű kötvénykibocsátást, vagyis adósságnövelést tervez.