Előzetesben egy újabb uzsorás

Előzetesben egy újabb uzsorás

Pénzt adó férfi

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn közölte, hogy az uzsorás súlyos nélkülözésnek tette ki az egyébként is hátrányos helyzetű embereket és családtagjaikat. A kazincbarcikai rendőrkapitányság rudabányai rendőrőrse révén bűnügyi őrizetbe vett ötven éves asszonyt a bíróság pénteken helyezte előzetes letartóztatásba. A rendőrség uzsora bűncselekmény és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a nővel szemben. 

Forint bankjegy

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított huzamosabb ideje több sértettel is aránytalan mértékű szóbeli szerződést kötött, eszerint a kölcsönadott pénz többszörösét kellett volna az adósoknak visszafizetniük. Egy helyi nő például húszezer forintot kért, később megadta, de az elkövető a kamatok fejében öt hónap múlva további százhúszezer forintot követelt még tőle.

 A nyomozás során fény derült arra is, hogy az őrizetbe vett nő más adósát is súlyosan megfenyegette a családja kiirtásával, háza felgyújtásával. A házkutatások alkalmával a nyomozók számos bizonyítékot foglaltak le, előkerültek a tartozások nyilvántartására szolgáló füzetek is. Az ügy gyanúsítottja korábban önbíráskodás, garázdaság és könnyű testi sértés miatt volt büntetve.