Nagy tettek mezején

Nagy tettek mezején

Tettek mezejeTöbb, mint kétszáz civil- és nonprofit szervezet, közintézmény hatszáznegyvennégy önkéntese 10.360 munkaórában végzett önkéntes munkát a Zalai Falvakért Egyesület Tettek mezeje címmel meghirdetett, önkéntességet támogató programjának keretében. 

Az elmúlt másfél év alatt mintegy hatvan rendezvényt tartottak; a népszerűsítő akciókon, tájékoztató programon és promóciós eseményeken, valamint a kiadványokon keresztül csaknem ezer embert tájékoztattak az önkéntes munka lehetőségeiről, a jól működő példákról és a jó gyakorlatokról – mondta Guitprecthné Molnár Erzsébet, az egyesület elnöke a csütörtöki projektzáró sajtótájékoztatón Zalaegerszegen. Felkészítő napokat tartottak önkénteseknek és fogadó szervezeteknek, a települési rendezvényekhez csatlakozva népszerűsítő road-showkon vettek részt. Az egyesület naprakész információval, népszerűsítő akciókkal segítette az önkéntesek és önkénteseket fogadó civil szervezetek “egymásra találását”.

tettek mezején

A TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program) keretében, európai uniós támogatással megvalósult projekt lehetőséget adott az Önkéntes Centrum szolgáltatásainak bővítésére és az önkéntes tevékenységek továbbfejlesztésére is. Az egyesület elnöke beszélt arról, hogy a 644 önkéntes 10 360 munkaórában végzett tevékenységének értéke forintban kifejezve meghaladta a nyolcmilliót. A több, mint két évtizeddel ezelőtt megalakult Zalai Falvakért Egyesület legfőbb feladatának az aprófalvak lakóinak segítését, a vidéki állapotok javítását tartja. Az önkéntességben a helyi közösségek és a civil mozgalom erősítésének lehetőségét látták. Az egyesület keretei közt működő Önkéntes Központ Zalaegerszeg 2006-ban a magyarországi holland nagykövetség támogatásával jött létre.