Ülésezik az MSZP

Ülésezik az MSZP

Simon Gábor

Tárgyalnak az MSZP, így a pártgazdálkodás és a pártszervezet megújítására vonatkozó indítványokról is. Rövid bevezetőjében, amely után zárt ülés következik, Simon Gábor választmányi elnök azt mondta, hogy az országot, az alapszervezeteket járva azt tapasztalja, “egyre nagyobb az igény arra, hogy fejeződjön be, ami most a párton belül zajlik, legyen rend, ez a tagság véleménye”, ezt ajánlja a választmányi tagok figyelmébe.

Kiss Péter, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) frakcióvezető-helyettese

Kiss Péter, MSZP frakcióvezető-helyettese, fotó: Földi Imre/MTI

Gyurcsány Ferenc egyébként nincs jelen, a volt miniszterelnök platformját Varju László, a Demokratikus Koalíció igazgatója képviseli. Az előzetes napirend szerint a választmány a következő fél évben az MSZP előtt álló feladatokról és a párt megújításáról tárgyal. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető felszólalása után azok a munkacsoportok adnak tájékoztatást tevékenységükről, amelyeket az országos elnökség kért fel, hogy szeptember végéig készítsék el javaslataikat az MSZP megújítására.

Így Harangozó Tamás az alapszabály, Tukacs István pedig a pártgazdálkodás reformját kidolgozó testület javaslatait ismerteti, Molnár Zsolt a pártszervezet megújításának tervezett lépéseiről beszél, míg Katona Béla, az etikai tanácsadó testület vezetője a készülő teljesítményértékelési szempontrendszerről ad felvilágosítást. Ezekről a végső döntést az MSZP kongresszusa mondhatja ki novemberben.