Egy sikeres csapat nagy ünnepe

Egy sikeres csapat nagy ünnepe

kislányTíz éves jubileumot ünnepelt a Tegyünk Együtt a Gyermekekért program, amely a leukémiás és daganatos betegségekben szenvedő gyerekek támogatására jött létre. A program tíz év alatt kétszáznegyvenöt millió forinttal segítette a kis betegek gyógyulását. 

A TEGY program keretében a Danone Kft. tíz éve támogatja a leukémiás és daganatos beteg gyermekek rehabilitációját és az egészséges klinikai táplálkozásukat segítő kezdeményezéseket. A program tizenhárom éve indult el, az élelmiszergyártó cég néhány évvel később csatlakozott támogatóként – hangzott el a szerdai születésnapi rendezvényen. A társadalmi célú program keretében a tíz év során eddig 245 millió forint gyűlt össze, amelyet a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat három budapesti és öt vidéki onkológiai központjának utalt át a vállalat. Az összeg egy részéből a bakonybéli Oktatási Centrum felépítését finanszírozták, a másik feléből pedig egy komplex táplálkozási protokollt dolgoztak ki, valamint táplálkozás-szakértő csoportok felállítását tervezik minden egyes klinikán, amelyekben onkológusok, dietetikusok, pszichológusok és életmód szakértők dolgoznak majd együtt.

A szerdai eseményen a gyerekek mellett részt vettek ismert médiaszemélyiségek és zenészek, akik énekkel, mesével és ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek. Paolo Maria Tafuri, a Danone Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: “Büszkék vagyunk rá, hogy a TEGY olyan sikeres programmá vált, melyen keresztül kerek egy évtizede támogathatjuk a Magyarországon működő onkológiai központok gyógyító munkáját”.

Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke felsorolta, hogy a program támogatásával az évek során számost eszközt, monitorokat, betegszállító autót, nagy értékű sejtkezelő készüléket vásárolhattak meg.

“Három évvel ezelőtt a TEGY keretében indult útjára a Klinikai Táplálkozási Program, amely a kezelés alatt álló gyermekek egészséges klinikai táplálkozását akarja elősegíteni. Az idén ez a program olyan új elemekkel bővül, amelyek a gyerekek kezelése alatti, illetve azt követő életminőséget fogják javítani a táplálkozás révén” – fejtette ki az elnök.

leukémiás gyerek

A hálózat évente mintegy kétezer leukémiás és daganatos gyermek gyógyítását és rehabilitációját végzi. Ebben az évben október 3-án veszi kezdetét a program és november 13-án zárul. Az ebben az időszakban értékesített gyümölcsízű joghurtok árából az elmúlt évekhez hasonlóan a cég 1 forintot ajánl fel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat javára. A születésnapi köszöntőben elhangzott, hogy a vállalat nem csak anyagi támogatást nyújtott a programnak. A cég dolgozói karitatív munkát végeztek a gyermekek gyógyulását szolgáló számos intézményben, kerítést festettek, játszóteret építettek, és részt vettek a bakonybéli Oktatási Centrum építési munkálataiban is. Várkonyi Attila, a program egyik szervezője és az esemény házigazdája példaértékűnek nevezte az ilyen típusú társadalmi összefogást és arra biztatott minél többen vegyenek részt az ilyen típusú programokban.