„Fekete nap a mai”

„Fekete nap a mai”

Horváth CsabaHorváth Csaba

A fővárosi MSZP szerint a szerdai nap "fekete szerdaként" fog bevonulni a közgyűlés történetébe, a zsákmányszerzés és a káosz a jellemző az ülés napirendjére.

Horváth Csaba frakcióvezető a kórházak átadásával kapcsolatos előterjesztéssel kapcsolatban újságíróknak kifejtette, bizonytalanságban lesznek a kórházak 2012 január elsejétől, Budapest vezetése pedig 150 milliárdos vagyont “játszik át” az államnak. Ezt elfogadhatatlannak, és esküszegő magatartásnak tartják – mondta, hozzátéve: ezért felszólítják a városvezetést, hogy vonja vissza az előterjesztést. Hogy mindenki arccal és névvel vállalja ezt a “szégyenteljes döntést” az MSZP név szerinti szavazást fog kérni.

A közgyűlés az ülésen arról is dönteni fog, hogy újabb 215 millió forintot ad a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) feladatai ellátására. Bihary Gábor, az MSZP-frakció tagja ezzel kapcsolatban azt mondta, a BKK olyan “kisgömböccé” vált, ami újabb és újabb feladatokat vesz át, és több pénzt igényel.

Létrehozását az MSZP-frakció támogatta, mert a szerkezeti átalakítás során jónak látták, hogy elválasztják egymástól a közlekedésszervezést- és irányítást; ennek ellenkezője történt, egy sokkal átláthatatlanabb rendszer jött létre, nem lehet tudni, hogy ki miért felel – hangzott el a fővárosi szocialisták sajtótájékoztatóján.