Még több robbanóeszközt találtak a nagycenki lakásban

Még több robbanóeszközt találtak a nagycenki lakásban

rendőrEgy flóbertpisztolyt, lőszereket, petárdákat és gránátot is találtak a tűzszerészek kedd este abban a nagycenki lakásban, amelyet azért kutattak át, mert a tulajdonosának az ujjait súlyosan roncsolta egy csőbomba.

A rendőrség tegnap este arról számolt be, hogy három kézigránátot és két csőbombát találtak kedd délután a lakásban. Ma reggel Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese már azt mondta, a helyszínre kivonult tűzszerészek egy összeszerelt csőbombát, egy német gyártmányú tojásgránátot, 18 piropatront, 174 petárdát, 122 lőszert, egy flóbertpisztolyt, továbbá házilag készített gyutacsokat, lőport, valamint vegyszereket foglaltak le.

Az 57 éves férfival szemben lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Soproni Rendőrkapitányság.

Kocsis Tünde alezredes, a rendőrség megyei szóvivője a kedd esti órákban azt közölte az MTI-vel, a mentőktől kapták az értesítést arról, hogy egy erősen roncsolódott kezű férfi, aki a sérüléseit először azzal magyarázta, hogy kaszával megvágta magát, azt állította: felrobbant egy csőbomba a kezében. Ezt követően vizsgálták át a férfi otthonát, ahol rábukkantak a robbanóeszközökre. A sérültet a soproni Erzsébet Kórházba szállították.