„Száz milliárd forintot vesznek el”

„Száz milliárd forintot vesznek el”

Kaltenbach JenőKaltenbach Jenő

Az LMP szerint azzal, hogy a kormány nem támogatja a különböző fővárosi közlekedési fejlesztési projekteket, lényegében száz milliárdot von el a budapestiektől.

Kaltenbach Jenő a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, ezzel a kormány azt üzeni a budapestieknek, hogy továbbra is járjanak negyven-ötven éves villamosokkal. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a Fidesz újra bebizonyította, hogy nem szolgált rá a budapestiek bizalmára. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábban – a Magyar Nemzet értesülése szerint – levelet írt a főpolgármesternek, amelyben azt közölte, nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét, mert annak forrásigénye (118 milliárd forint) egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a közlekedés operatív programban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret.

Hanzely Ákos

Hanzély Ákos

Hanzély Ákos LMP-s politikus a BKV reklámfelületeinek hasznosításával kapcsolatban azt mondta, a kiírás egy jól behatárolható csoport érdekeit képviseli, nem pedig a fővárosiakét. Sajnálatos, hogy a BKV jelen állapotában is inkább a pénzszivárogtatás szinonimája – jelentette ki Hanzély Ákos, aki szerint ha az előterjesztést elfogadják, akkor egy állami megrendelő részéről fizetett összeg 90 százaléka magánzsebekbe kerül. Az előterjesztés szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egy külsős céget bízna meg azzal, hogy értékesítse a járművek reklámfelületeit, a tulajdonosi jogokat viszont a BKV, vagy a BKK látná el.

Kapcsolódó cikkek