illusztráció

A posta épülete már készen áll

A posta épülete már készen áll

Posta épülete

Geszti László, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az épület ünnepélyes átadásán, Devecserben elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti ipari katasztrófa a devecseri postát is elsöpörte és használhatatlanná tette. Kiemelte, hogy amikor az iszap elérte a posta Árpád utcai épületét, az itteni postások a bajban azt tették amit kell, mentették a menthetőt, és felmérték a károkat. 

Geszti László

Geszti László

“Postásnak lenni hivatás, a hivatástudatukat az itt dolgozók megmutatták a nehéz helyzetben” – mondta a vezérigazgató. A postának a katasztrófa idején is működnie kell, mint ahogy fennállása óta mindig is működött, háborúban, békében egyaránt. Szólt arról is, hogy a postára a 2013-as piacnyitással nagy feladatok várnak, amelyre felkészülve az üzleti világban is meg fogja állni a helyét. Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere a katasztrófa napján az első megdöbbentő élményének nevezte, amikor a gátszakadást követően a város főteréről meglátta a posta ablakának magasságában hömpölygő vörös anyagot.

Beszédében kiemelte, hogy a posta nem megszűntette a szolgáltatását a kisvárosban, hanem létrehozta a Somló környéki települések mobilpostai ellátását is biztosító központját. Az új létesítmény a régi mozi lebontásával kialakított nyolcszáz négyzetméteres telken épült fel, a négyszáztizennyolc négyzetméteres épületben három felvételi ablak, egy postabolt, és egy főpénztár kapott helyet. A környező települések mobilpostai elosztó központjaként működő hivatalban harminc dolgozót foglalkoztatnak.

Posta épülete Devecseren

Posta, Devecser

Az ünnepségen elhangzott, hogy a 2011-es év kézbesítője elismerést a posta világnapján Szabó Lászlóné devecseri kézbesítő veheti át. Kovács Irén postavezetőt a vezérigazgató postabiztonságért éremmel tüntette ki.

Kapcsolódó cikkek