Nem csökken a szabad napjaink száma

Nem csökken a szabad napjaink száma

Naptárt néző fiatal lány

Derült ki csütörtökön a HR-vezetők országos konferenciáján, amelyet a Napi Gazdaság szervezett. Kardkovács Kolos, az NGM helyettes államtitkára a konferencián tartott előadásában ismertette azokat a fő változtatásokat a Munka törvénykönyvének új minisztériumi tervezetéből, amelyeket a nyári társadalmi vita és a szociális konzultáció eredményei alapján építettek be. 

Piros borítójú könyvek

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll, és az, hogy a foglalkoztatottak létszáma kitörjön az utóbbi húsz évben tapasztalt 3,7-3,85 millió fős szintről. Ennek egyik eszköze lehet az új munkajogi szabályozás. Az új Munka törvénykönyve (Mt.) kereteiről elmondta, hogy megalkotásakor az Alaptörvény, és a Lisszaboni Stratégia kapcsán készült foglalkoztatási “zöld könyv” irányadó rendelkezéseit, illetve az elmúlt húsz év bírósági gyakorlata mellett az európai uniós irányelvek adta jogi kereteket is alapul vették. 

Kardkovács Kolos kiemelte, hogy közelíteni kell a munkajogot a polgári jogi szabályozás felé, ugyanakkor figyelembe veszik, hogy a polgárjogi mellérendeltség munkaadó és munkavállaló között nem érvényesül. Hozzáfűzte, hogy az új Mt. a legtágabb teret kívánja biztosítani a felek megállapodásainak mind az egyéni, mind a kollektív, üzemi megállapodások szintjén. A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a tárcákkal való egyeztetés után arra jutottak, hogy a munkaerő-kölcsönzés, illetve az egyszerűsített foglalkoztatás egyes szabályait is a Munka törvénykönyvében szerepeltetik.

Több szakma képviselője

A jelenlegi minisztériumi tervezet részleteiről elmondta, szerepel benne a védett kor intézménye, így biztosítanák a nyugdíj előtt állók foglalkoztatását, ráadásul a szabályozás – az eddigi “különösen indokolt eset” megfogalmazás helyett – pontosan megjelölné, hogy milyen jogcímeken lehet elbocsátani védett korban lévő munkavállalót. A felmondás a korábbi tervezet szerint sem léphetett volna életbe védett idő alatt. A tervezetben fennmarad a hatályos szabályozás, vagyis a védett munkavállalói körnél fenntartják a felmondási tilalom intézményét, a felmondást közölni sem lehet a védett idő alatt.

Ez maximum a gyermek három éves koráig áll fenn, és a felmondási védelem akkor is megilleti a munkavállalót, ha a gyermek három éves koráig visszatér dolgozni. A helyettes államtitkár elmondta, hogy bővül a munkaidő-kedvezmények köre, ezenkívül a munkáltató csak a munkaviszonnyal összefüggően ellenőrizheti a munkavállalót, vagyis a kontroll a magánéletre nem terjed ki. A technikai eszközökkel történő ellenőrzésről Kardkovács Kolos azt mondta: ilyen jelenleg is van (például beléptető rendszer), a tervezet szerint ezek alkalmazásáról előzetesen tájékoztatni kell a munkavállalót, és csak olyan eszközök alkalmazhatók, amelyek nem sértik az emberi méltóságot. 

Óra lapján álló emberkék

Kiemelte, hogy a szabadságok időtartama az eredeti tervezetben sem csökkent volna, vagyis húsz nap alapszabadság mellé jár a maximum tíz nap, életkortól függő pótszabadság. A jelenlegi tervezetben minden maradt a régiben, a pótszabadságok életkor szerint az eddigieknek megfelelő ütemben emelkednek. A próbaidőről Kardkovács Kolos elmondta, legfeljebb három havi próbaidő köthető ki, kollektív szerződésben pedig legfeljebb hat hónap. A túlmunka 200 óráról 250 órára nő munkaszerződésben, míg kollektív szerződésben változatlanul 300 órában lehet maximálni. 

Munkáltató felmondása esetén az indokolási kötelezettség változatlanul fennáll, és minden munkaviszony megszüntetési ok esetén annak kell bizonyítani a felmondási ok valósságát és okszerűségét, aki erre az okra hivatkozik – jelezte a helyettes államtitkár. A műszakpótlék megmarad, vita az arra jogosító időszakon volt – hangsúlyozta Kardkovács Kolos, hozzáfűzve, hogy a délutáni műszakpótlék  14 és 18 óra között sem versenyképességi, sem munkaerő-piaci szempontból nem tartható fenn, ezt próbálják felülvizsgálni. A munkavállalók keresete ugyanakkor nem csökkenhet a változtatás miatt.