A Jobbik egyetért a kormánnyal

A Jobbik egyetért a kormánnyal

Novák ElődNovák Előd

A Jobbik üdvözli, hogy a Fidesz "végre kihátrált kommunista bűnösök luxusnyugdíjai mögül" és a kormánypárt parlamenti frakciója hétfői ülésén napirendre veszi a szocializmus egykori vezetőit megillető kiemelt nyugellátások megvonásának kérdését.

Az ellenzéki párt alelnöke, Novák Előd szerint ugyanakkor időhúzás, hogy erről szóló, tavaly nyáron benyújtott és tárgysorozatba is vett javaslatukat még mindig nem kezdte el tárgyalni a parlament.

Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, 56-os halálraítélt csütörtökön jelentette be, a hétfői Fidesz-frakcióülésen arra tesz majd javaslatot, hogy a képviselőcsoport szakmai osztálya alkosson jogszabálytervezet arra, hogy vonják meg az áldozatokénál “szemérmetlenül” magasabb nyugdíjat azoktól a “hóhéroktól”, akik “az előző rendszerből éltek”, köztük munkásőröktől, párttitkároktól. Ezt a pénzt 56-os szervezeteknek és a megtorlások áldozatainak adná.

Novák Előd emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már tavaly júliusban benyújtott egy erről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, ami tárgysorozatba is került, azonban általános vitáját azóta sem folytatták le. A jobbikos politikus szerint éppen ezért ennek az ügynek nem a Fidesz frakcióülésére, hanem az Országgyűlés elé kellene kerülnie. A Jobbik hétfőn ismételten kezdeményezni fogja a napirend kiegészítését a már benyújtott törvényjavaslattal – közölte, hozzátéve: gépi szavazást kérnek majd a kiegészítésről, hogy kiderüljön, kik azok, akik “időhúzásra játszanak”. Novák Előd azt mondta, attól tartanak, hogy a kormánypárti többség “ki fogja herélni” a javaslatot, hiszen a Jobbik szándékai szerint “nemcsak a hóhérokat, hanem az előző rendszer haszonélvezőit” is érintené a kiemelt nyugdíjak megvonása.