Visszakapcsolták a gázt az iskolában

Visszakapcsolták a gázt az iskolában

radiátor

A szolgáltatás visszaállítására az intézményt fenntartó Pest megyei önkormányzat tartozásának kiegyenlítése után nyílt lehetőség. Gyenes Levente, a település polgármestere (Gyömrő 2000 Kör) korábban azt közölte, hogy körülbelül kétmillió forintos tartozás miatt a szolgáltató májusban kikapcsolta a gázt, így fűtés és meleg víz nélkül maradtak az iskola tanulói és a kollégiumban lakók. százhetvennégy diák fagyoskodott, hideg vízben mosakodott, a tantermekben és a kollégiumban napközben 15-19, a folyosókon pedig 13 Celsius-fokot mértek, éjjel pedig még hidegebb volt.

Gyömrői Teleki-kastély

Gyömrői Teleki-kastély 

Gyömrő önkormányzata több átmeneti intézkedést is hozott a lehetetlen helyzet rendezésére, de ezekre, valamint alternatív fűtési rendszer kiépítésére már nincs szükség, mert az intézmény tartozását a fenntartó megyeháza kifizette – mondta el a polgármester. Hozzátette, hogy örülne, ha a hasonló helyzetbe került több mint egy tucat Pest megyei iskolában is visszaállna a gázszolgáltatás. Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke közleményében kifejtette, hogy a megyeháza bízott benne, hogy a fűtési szezon kezdetére a fennálló teljes tartozásról sikerül megállapodniuk a gázszolgáltatókkal, illetve lehetőség szerint törleszteni is tudnak az önhibájukon kívül bajba került önkormányzatoknak ígért segítség révén.  

“A rendes bevételeken felül érkező további támogatás a feltétele annak, hogy az év végéig működőképes maradjon az ellátórendszer” – olvasható a közleményben, amely szerint közép és hosszabb távon tulajdonképpen megoldott a megyei fenntartású intézmények helyzete. A kormány és a megyei önkormányzatok elnökei révén megkötött szándéknyilatkozat alapján a megyei önkormányzatok konszolidációja 2012. január 1-jétől már garantálja a működés feltételeit – addig is az önkormányzat e megállapodás alapján tárgyal valamennyi érintettel a fennálló kötelezettségek rendezése, a szolgáltatások folyamatosságának fenntartása érdekében.