Nagy öröm a kis ovisoknak

Nagy öröm a kis ovisoknak

mosolygós kisgyerekek

A beruházásnak köszönhetően száznyolcra emelkedett a férőhelyek száma, ami ötszázalékos növekedést jelent, a korszerűsítés és a speciális felszerelések révén pedig jelentős szerepet kaphat az óvoda a hátrányos, halmozottan hátrányos és a sajátos nevelési igényű gyermekek integrációjában.

ovónő a gyerekekkel

A teljesen akadálymentessé vált épületben Braille-feliratok, lift, mozgássérült-parkoló és hallássérültek számára kialakított indukciós hurkok támogatják a közlekedést és a kommunikációt. A tornaszobával és fejlesztő helyiséggel bővült óvodában speciális mozgásfejlesztő eszközök segítik az iskolaérettség elérésére irányuló, mozgásterápián alapuló felzárkóztató fejlesztéseket. A korszerű berendezések révén az intézmény energiafelhasználása a várakozások szerint több mint ötven százalékkal csökken.

A Szentendrei Református Egyházközség 2009-ben vette át az önkormányzat kérésére a város egyik legrégebbi óvodáját. A felújításhoz közel százmillió forint uniós támogatást, 8,62 millió forintos önkormányzati és 61,4 millió forintos egyházközségi forrást használtak fel.