Hamarosan befűthetnek az iskolákban

Hamarosan befűthetnek az iskolákban

gyerekek sapkában a teremben

Ezt közölte Giró-Szász András újságírók előtt. A kormányszóvivő azt mondta, miután a megyei önkormányzati intézmények állami fenntartás alá kerülnek majd, többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló helyzet sem Pest megyében, sem máshol az országban. A kabinet azonban addig is, amíg ez nem történik meg, “felelősséget érez, hogy ilyen helyzetek ne álljanak elő, mint most Pest megyében” – tette hozzá.

Giró-Szász András

Giró-Szász András 

Arra a kérdésre, hogy mikorra lehet fűtés a Pest megyei iskolákban, Giró-Szász András azt válaszolta, hogy a kialakult helyzet csütörtökön megoldódhat, és így a leggyorsabb időn belül, ami technikailag lehetséges, újra fűthetnek az intézményekben. Jelenleg tizennyolc Pest megyei iskolában hidegek a radiátorok, miután a Tigáz – az iskolákat fenntartó megyei önkormányzat tartozása miatt – kikapcsolta a gázt, így nem tudnak fűteni.

A megye vezetésének pedig sem áthidaló javaslata, sem pénze nincs arra az esetre, ha a Tigáz a jövőben sem fogadja el garanciaként a megyei közgyűlési elnökök és a kormány közötti, az intézmények januári átadás-átvételéről szóló szándéknyilatkozatot. Ambrus András azt mondta, ha nem érkezik gyors kormányzati segítség, akár december végéig hidegek maradhatnak a radiátorok az érintett iskolákban és további csaknem húsz megyei közintézményben.