Új otthonra találtak

Új otthonra találtak

Kisgyerekek egy nevelőnővel játszanak

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az ünnepségen arról beszélt, a II. kerület évek óta igyekszik mindent megtenni azokért, akik több odafigyelést, támogatást kell, hogy kapjanak. Szólt arról, hogy néhány éve szerződést kötöttek a mozgássérültekkel foglalkozó Marczibányi téri intézménnyel, és azóta több önkormányzati cég alkalmaz mozgássérülteket. Mint mondta, tapasztalatai szerint az érintettek sokkal nagyobb odafigyeléssel, türelemmel dolgoznak munkahelyükön. 

Láng Zsolt

Láng Zsolt

A most átadott Hidegkúti úti otthon kapcsán elmondta: az érintett sérült fiatalok eddig egy társasház oldalában lévő épületrészben voltak, amely a funkciójának nem felelt meg. Láng Zsolt szavai szerint az új helyszín  minden szempontnak megfelel, jól megközelíthető tömegközlekedési járművekkel, van kertje, akadálymentes, alkalmas  foglalkozások megtartására. A polgármester arról is beszámolt, hogy az új otthon száznyolcvanhatmillió forintba került, de “kevés ennél fontosabb kiadása van az önkormányzatnak”.

Az eseményen Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége megelégedését fejezte ki, hogy egyre több hasonló intézmény újul meg. Mint fogalmazott, “a gazdasági nehézségek ellenére az ember sosem lehet olyan szegény, hogy ne adjon szeretetet, ne tudjon egy kicsit együttműködni másokkal, összeadni a forintokat és megvalósítani azt önkormányzattal és a segítő emberekkel, amire szükség van”.

A II. kerületi önkormányzat Értelmi Fogyatékosok Nappali Otthona (ÉNO) 1997 óta látja el a családokban élő felnőtt korú értelmi fogyatékosok foglalkoztatását. Az új épületben, két szinten, összesen kétszázhetven négyzetméteren alakítottak ki új helyiségeket, emellett öttel több érintettel foglalkozhatnak. Az önkormányzat tavaly több mint négyszázkilencvenmillió forintot fordított szociális támogatásra.

Kapcsolódó cikkek