Új nevet kapott a főiskola

Új nevet kapott a főiskola

főiskolaEdutus Főiskola néven működik tovább a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és az abba korábban beolvadt Harsányi János Főiskola. A tatabányai központú intézmény mintegy háromezer hallgatóval folytatja tevékenységét.

Prekker Judit az intézményt fenntartó Edutus Nonprofit Közhasznú Zrt. vezérigazgatója elmondta, szeretnék elérni, hogy az Edutus Főiskola mértékadó legyen a turisztikai képzést folytató intézmények között. Tájékoztatása szerint nem a magas hallgatói létszám alapján lehívható állami normatíva stratégiáját követik, inkább a gyakorlatban jól használható tudásra, a munkaerőpiac számára értékes képességek kialakítására összpontosítanak.

A főiskola kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, valamint műszaki menedzser alapszakon képez szakembereket, a gazdálkodástudományok területén pedig hat alapszakon tanulhatnak a hallgatók nappali és levelező tagozaton, államilag támogatott és költségtérítéses képzésben. Emellett szakirányú továbbképzést is indítanak, a többi között kulturális és euromenedzser, illetve marketingvezető képzéseket, valamint felnőttképzési programokra is lehet jelentkezni. A szintén megalakult Edutus Felnőttképzési Akadémia több mint 200 OKJ-s képzéssel várja az érdeklődőket.

Az Edutus Főiskola hallgatói létszámát tekintve az egyesítéssel a 33, nem állami főiskola között bekerült a legnagyobbak közé. A főiskola rektora Bartók István, aki 2011 augusztusától tölti be a posztot – mondta Prekker Judit.