Közös összefogással az otthon tanulásért

Közös összefogással az otthon tanulásért

Édesanya tanítja fiait otthon

Olyan sikeresen működik, hogy nem csupán országunk területéről, hanem külföldről is – főként Romániából és Szlovákiából – több tízezer havi látogatójuk lett. A tanárok és a szülők minden ellenszolgáltatás nélkül, az Okosító Alapítvány szárnyai alatt önkéntesként dolgoznak. Közülük hárman nagycsaládosok, ketten kétnemzetiségű családban élnek. Egyre többen csatlakoznak hozzájuk, így egyre több nyelven jelennek meg tananyagok az alapítvány honlapján: www.okosito.hu 

Az oldal honlapja

Elsődleges céljuk, hogy azok a gyerekek is könnyedén gyakorolhassanak otthon az interneten, akiknek szülei nem beszélik az iskolában tanult idegen nyelvet. A távlati cél, hogy minden korosztálynak kedvet és lehetőséget teremtsenek az alapfokú nyelvtanuláshoz. Elismerésben sincs hiány, a Nyelvi kultúra fejlesztéséért különdíjat kaptak az idei Kiváló Magyar Gyermektartalom Díj versenyen. Óbuda Civil Működési Pályázatán szoftverre nyertek támogatást, a Nemzeti Civil Program segítségével pedig minden magyarországi általános iskolába eljuttathatták szórólapjaikat.

A visszajelzések mind pozitívak, a nyelvi tanórákon – az interaktív táblás oktatásban is – alkalmazni kezdték az alapítvány e-learning tananyagait. A honlap okostelefonon is elérhető, internet kapcsolattal bárhol, bármikor tanulható. Az európai szellemiség, egymás kultúrájának megismerése és elfogadása, az információs társadalom lehetőségei és az infrastruktúra fejlődésének kihasználása ötvöződnek ebben a sikeres kezdeményezésben.