Megindult a nagy roham

Megindult a nagy roham

autóbiztosítást töltő nő

Az első napon, azaz kedden, a clb.hu honlapján tizenöt százalékkal alacsonyabb áron, átlagosan 15.100 forintért kötöttek kgfb-t az ügyfelek. A netrisk.hu-n megkötött első tízezer szerződés átlagdíja alig 12.600 forint, csaknem harminc százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Vagyis a váltással most akár a tervezett baleseti különadó terhe is megspórolható. Az árakat összevetve a KÖBE áll az első helyen, a megkötött szerződésekből ugyanakkor a legtöbbet az Uniqa viszi el eddig ennél az alkusznál.

Elakadás jelzőt kitevő nő

A biztositas.hu on-line alkusz korábban jelezte, hogy az a biztosító, amelyik ebben a kampányban piacot szerez, az várhatóan megtarthatja az új ügyfeleket a további években is, mivel ennél alacsonyabb díjak már nem várhatók. A legtöbb kalkulációból a KÖBE jön ki első helyen a netrisk.hu-nál, de az árazásban nem sokkal maradt el tőle az Uniqa sem. Az autósok negyede az Uniqához szerződik át, majd a KÖBE, az Allianz és a K&H Biztosító következik a sorban. 

A díjai alapján harmadik a Wabard, de a megkötött szerződések számában csak hatodik helyen áll, míg a tavaly legtöbb új szerződést kötő Allianz a harmadik legtöbbször választott biztosító. Ám új szerződéseinek kilencvenhat százaléka újrakötés, vagyis döntően a meglévő ügyfelei kötik csak újra szerződésüket, az ezzel járó díjkedvezményért.  Csupán az árakat nézve egyébként az Allianz a tizedik helyen áll jelenleg a biztosítói versenyben. A lista végén mind az árakat, mind a megkötött szerződések számát nézve ugyanazok a biztosítók állnak a netrisk.hu-nál: ezek a Signal és a Generali.

Kapcsolódó cikkek